novice

25. Feb 2019

ZNANI SO FINALISTI NATEČAJA

Po treh polfinalnih koncertih, na katerih so ansambli nastopili pred publiko, so mentorji še enkrat preučili vse nastope in izbrali finaliste.

Mentorji so imeli težko nalogo. Izmed vseh odličnih ansamblov, ki so se uvrstili v ožji izbor, so morali izbrati 9 finalistov in določiti, kdo od njih po pod svoje okrilje vzel katerega od ansamblov. Pa poglejmo, kako so se odločili.


Ansambli, ki jih bo mentoriral RAAY so: KERLCI, KLATEŽI in MLADIKA. Pod mentorstvom Anžeta Zavrla bodo ustvarjali: STOPAR TRIO, TRIO UTRIP in HOZENTREGARJI. Primož Grašič bo svoje znanje delil z ansamblom SEKSTAKORD, SKUPINO LENARTI in s PRISRČNIKI. Iskrene čestitke vsem ansamblom! Komaj že čakamo, da na finalnem koncertu predstavijo nove pesmi.


Ansambli bodo v sodelovanju z mentorji ustvarili novo vižo in jo občinstvu predstavili na finalnem koncertu, 16. 5. 2019. In danes so nam mentorji razkrili svojo odločitev o tem, s katerimi ansambli bodo sodelovali.


Za ves trud in dobro energijo se zahvaljujemo tudi vsem ansamblom, ki se niso uvrstili v finale. Veseli smo, da je na slovenski narodno-zabavni sceni najti tako pester nabor muzikantov, ki s svojo glasbo dobro vzdušje pričarajo kamorkoli pridejo.
Vabimo vas, da nas spremljate še naprej, saj bomo objavljali novice o sodelovanju ansamblov z mentorji in o pripravah na finalni koncert.

Ostale novice

21. May 2019
IZ ZAKULISJA FINALNEGA KONCERTA

Spomini na četrtkov koncert nam še danes rišejo nasmeh na obraz. Oglejte si video dogajanja [...]

Preberi več
18. May 2019
ZMAGOVALCI NATEČAJA VOLKSWAGEN ŠPILA

Ansambel Kerlci si je na odru Festivalne dvorane prišpilal zmago, glas ljudstva je pripadel Lenartom. [...]

Preberi več
16. May 2019
SPREMLJAJTE NAS V ŽIVO

Danes gre zares! Na odru Festivalne dvorane se bo danes pomerilo 9 ansamblov, ki se [...]

Preberi več
15. May 2019
DAN SLOVENSKE NARODNOZABAVNE GLASBE

Narodnozabavna glasba je del slovenske identitete. Danes skoraj vsak dan nekaj obeležujemo, zato se zdi [...]

Preberi več